22 mei 2024

Een geslaagd webinar over voetscreening bij patiënten met een verhoogd risico op voetcomplicaties

Lange tijd hadden alleen mensen met diabetes recht op geneeskundige voetzorg om het ontstaan van slecht genezende wonden te voorkomen, dit werd vergoed vanuit de basisverzekering. Het zorginstituut heeft echter al sinds januari 2023 aangegeven dat ook mensen met andere ziektebeelden en een verhoogd risico op slecht genezende wonden, deze zorg ook vergoed moeten krijgen.

Wanneer iemand een slecht genezende wond heeft aan de voeten, heeft dit veel negatieve invloed op de levenskwaliteit op de korte, maar vaak ook lange termijn. Daarnaast kost het de maatschappij veel geld. Daarom organiseerden wij een gratis webinar voor maar liefst 200 zorgverleners om meer bekendheid te creëren rondom dit onderwerp.

Uitgebreide basisverzekerde voetzorg

Tijdens dit webinar, verzorgd door onze collega’s Monique Gouw, Monique Janssen en Laura Zantboer-Eijsackers, werd uitgelegd hoe zorgverleners snel en vakkundig een voetscreening kunnen uitvoeren om te bepalen of een patiënt recht heeft op basisverzekerde zorg. Hierbij moet worden gedacht aan mensen met andere medische aandoeningen met een verhoogd risico op een voetulcus, zoals reuma, nierfalen, neuropathie of vaatlijden.

Met de kennis die we deze avond hebben gedeeld, proberen we samen zoveel mogelijk wonden te voorkomen en laten we nog meer mensen lekker door het leven lopen!

Gerelateerde artikelen

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Privacybeleid