5 januari 2024

Risicofactoren Midportion Achilles tendinopathie (achillespeesproblemen)

In samenwerking met onderzoekers van de Universiteit Amsterdam en het Ministerie van Defensie doen we onderzoek naar de risicofactoren op achillespeesproblemen. 

Aanleiding
Achillespeesproblemen komen vaak voor bij mensen die veel bewegen, met ongeveer 2-3 gevallen per 1000 patiënten. Deze problemen kunnen leiden tot pijn en moeite met bewegen. Dat kan weer zorgen voor afwezigheid op het werk of bij sportactiviteiten, en kan invloed hebben op de kwaliteit van leven. Het is wellicht mogelijk om achillesproblemen te voorkomen. Het doel van dit onderzoek is om inzicht te verkrijgen in de risicofactoren op achillespeesproblemen, zodat er in de toekomst preventieve maatregelen kunnen worden genomen.

Type onderzoek
Er wordt een systematisch literatuuronderzoek uitgevoerd met als doel verschillende risicofactoren te identificeren. Hierbij wordt ook onderzocht of de effecten van bepaalde risicofactoren verschillen tussen hardlopers en militairen. Op dit moment wordt het onderzoeksprotocol geschreven.

Gerelateerde artikelen

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Privacybeleid