13 oktober 2023

Partnerschap: RondOm Lopen Groep en Alliantie Gezondheidsvaardigheden

Samenwerken aan verbeterde gezondheidsvaardigheden

Gezondheidsvaardigheden spelen een belangrijke rol in ons vermogen om gezondheidsinformatie te begrijpen, te verwerken en toe te passen om goede beslissingen over onze gezondheid te nemen. De RondOm Lopen Groep slaat de handen met de Alliantie Gezondheidsvaardigheden ineen om de gezondheidsvaardigheden van patiënten te verbeteren en gelijke toegang tot kwalitatieve zorg te bevorderen.

Partnerschap Alliantie Gezondheidsvaardigheden

Sinds begin 2023 is de RondOm Lopen Groep officieel een nieuw partnership aangegaan met de Alliantie Gezondheidsvaardigheden, gecoördineerd vanuit Pharos (landelijk expertisecentrum gezondheidsverschillen). De samenwerking tussen beide partijen heeft als doel om de toegankelijkheid van informatie te vergroten, waardoor patiënten beter in staat zijn om informatie te begrijpen en toe te passen in hun keuzes met betrekking tot gezondheid en zorg. Samen zetten beide partijen zich in voor het verbeteren van gezondheidsvaardigheden in Nederland.

Initiatieven

Samen met de kennis en methodieken vanuit Pharos, bijvoorbeeld het toepassen van de terugvraagmethode ontwikkelt de RondOm Lopen Groep initiatieven om de communicatie tussen hun (voet)zorgverleners en de patiënten te verbeteren. Dit bestaat o.a. uit het ontwikkelen van begrijpelijke communicatiematerialen en hulpmiddelen die patiënten ondersteunen bij het begrijpen van hun podotherapiebehandelingen en het nemen van gezondheidsbeslissingen.

Dit partnerschap benadrukt onze inzet om de patiëntenzorg te verbeteren en ervoor te zorgen dat alle patiënten gelijke toegang hebben tot onze (voet)zorg”, zegt Sepp Mortelmans, Zorgdirecteur bij RondOm Lopen Groep. “Door samen te werken met Pharos, kunnen we gezondheidsinformatie beter afstemmen op de behoeften van onze diverse patiëntengroepen, ongeacht hun achtergrond.”

Voor meer informatie over het partnerschap met de Alliantie Gezondheidsvaardigheden: https://www.gezondheidsvaardigheden.nl/partners/rondom-podotherapeuten/

Gerelateerde artikelen

Bekijk artikel

Bekijk artikel

1 april 2024

Het MEDIS-project

Bekijk artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Privacybeleid