8 april 2024

Het MEDIS-project

De RondOm Lopen Groep zet in samenwerking met Fontys Hogeschool, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Stichting Leefstijl als Medicijn en Fitcoin een stap voorwaarts in de ondersteuning van mensen met diabetes. Sinds februari 2024 werken we middels het gesubsidieerde MEDIS-project aan een innovatieve en sociale aanpak ten behoeve van positieve gedragsverandering voor mensen met diabetes.

MEDIS: Mensen met Diabetes Innovatief en Sociaal ondersteunen
Met een snelle toename van het aantal mensen met diabetes erkennen we de noodzaak voor innovaties die niet alleen de druk op de gezondheidszorg verlichten, maar ook de levenskwaliteit van mensen met diabetes verbeteren. Met het MEDIS-project (Mensen met Diabetes Innovatief en Sociaal ondersteunen) bouwen we voort op het succes van projecten “Herstelcirkel++” en “Technology Support for Diabetes (TSFD)”.

We combineren geavanceerde technologieën (zoals de Diabetes Voetencheck App) met een focus op peer support en community building. Beide cruciaal gebleken in de projecten “Herstelcirkel++ en TSFD. Met deze benadering streven we samen naar een positief effect op leefstijlveranderingen, zelfzorg en de algehele gezondheid van mensen met diabetes. Het gevoel van verbondenheid en de betrokkenheid van anderen die dezelfde ervaring delen, speelt een essentiële rol in dit proces.

Multidisciplinaire samenwerking
Samen creëren we nieuwe diensten en technologieën die echt aansluiten bij het dagelijks leven van mensen met diabetes. De kracht van dit project ligt in het samenbrengen van studenten en professionals uit verschillende vakgebieden, zoals fysiotherapie, podotherapie, en maatschappelijk werk, om zo vanuit meerdere perspectieven aan oplossingen te werken. Naast studenten en professionals zijn ook ervaringsdeskundigen actief betrokken bij het project. De positieve impact van het betrekken van ervaringsdeskundigen is al aangetoond tijdens het Technology Support for Diabetes project.

Gerelateerde artikelen

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Privacybeleid