15 mei 2024

Reumacongres 2024

Onze collega’s Monique Gouw, Monique Janssen en Sabine van der Peet- de Haan waren aanwezig op het jaarcongres Reumatologie van de Nederlandse Health Professionals Reumatologie NHPR in Utrecht!

Monique Gouw gaf samen met Elleke Huijbrechts (PhD candidate en docent Gezondheid bij Fontys Paramedische Hogeschool) een presentatie waarbij ze dieper in gingen op de actuele ontwikkelingen in de voetzorg voor mensen met reumatische aandoeningen. Ze bespraken veelvoorkomende voetklachten bij reuma, het belang van adequate voetzorg en waarom specifieke scholing op dit gebied essentieel is.

Verdieping in voetzorg en succesvolle workshops

Daarnaast zoomden ze in op de veranderingen van de organisatie van voetzorg voor mensen met een verhoogd risico op een wond of een amputatie. Ze legden uit wat deze zorgmodule inhoudt, wie ervoor in aanmerking komt, hoe doorverwezen moet worden en wat er precies vergoed wordt.

Na de presentaties werden er interessante workshops gehouden die in het teken stonden van ‘de voet. Er werd positief gereageerd en er kwamen leuke vragen vanuit de deelnemers. We denken dat we met deze dag een eerste goede stap met elkaar hebben gemaakt om podotherapie te positioneren binnen de reumatologie! Een geslaagd congres dus!

Gerelateerde artikelen

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Privacybeleid